*** Водещите новини на 10 юли *** ГКПП Капитан Андреево“: Заплахи към

...
*** Водещите новини на 10 юли ***
ГКПП Капитан Андреево“: Заплахи към
Коментари Харесай

Водещите новини! Нов скандал със санитарния контрол на Капитан Андреево, полицайката на Семерджиев била заплашвана и още...

*** Водещите вести на 10 юли ***

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “: Заплахи към инспекторите и скок на блокираните храни с пестициди

Трима инспектори не пристигнали на работа при одита на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", заплашват ги

" Трима инспектори на пристигнаха на работа последните 4 дни преди одита, като си пуснаха болнични. Имаме сигнали, че те са били заплашвани да не дойдат на работа ". Това сподели на специфичен брифинг Иван Христанов, зам. министър на земеделието във връзка одита на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево. “ По думите му в серията закани са попаднали двама народни представители и 3-ма висши служители. На двама души са били предложение подкупи, с цел да се откажат.

Пункът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ беше предан чартърен при подозрително извършен търг в края на минлата година, като договорът стартира от 1 февруари тази година, разясни зам. министърът. В идната седмица ще бъдат систематизирани данните от инспекцията на контракта и на активността на пункта, осъществена от три контролни органа.

Шефът на БАБХ: Тонове храни с пестициди са влизали у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”

Тонове храни с пестициди са влизали у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”. Това съобщи изп. шеф на БАБХ проф. Христо Даскалов в предаванет " На фокус " по Нова телевизия.

„ Пропукването в системата при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” има едно пояснение и то е пари ”, уточни той.

*

Кирил Петков: С всеки оставащ час от нашето ръководство си връщаме назад контрола над европейската граница " Капитан Андреево "

С всеки оставащ час от нашето ръководство си връщаме назад контрола над европейската граница " Капитан Андреево ", декларира министър-председателят в оставка Кирил Петков във фейсбук.

Работим интензивно, с цел да възстановим върховенството и силата на закона, икономическия разцвет и икономическа непоклатимост в България, контрола върху качеството на храната и възобновяване на здравето на българските жители, показва той.

**

Даниел Лорер: Изборите ще са референдум - правова страна или статукво

" Видяхме от държанието на " ИТН " в този момент, когато започнаха да показват една по-диалогична страна на тяхната групировка, че на думи е едно, само че на процедура излиза, че те още веднъж са с ГЕРБ и Движение за права и свободи в практиката да блокират най-важните промени, за които сме пристигнали.... Изграждането на ново доверие с Има Такъв Народ е сложен развой ". Това съобщи пред БНР министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер, член на управлението на " Продължаваме промяната ".

" Тъй като прокуратурата у нас не работи, Антикорупционната комисия, която би трябвало да се сътвори, е лостът, който би трябвало да задвижи правораздаването. Това е основно, само че се оказа, че нямаме схващане в Има Такъв Народ при много месеци на опити да задвижим този въпрос ", сподели той.

Десислава Атанасова: Не сме обсъждали вид за поддръжка на държавно управление на Политическа партия, господин Борисов се пошегува

Не сме обсъждали вид за поддръжка на държавно управление на " Продължаваме промяната ". Това съобщи изрично ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Тя разяснява вчерашните думи на водача на партията Бойко Борисов, че е имал подготвеност да даде поддръжка на " Продължаваме промяната " с трима депутати.

Румен Радев връчва втория мандат за кабинет след 13 юли

Най-рано в средата на идната седмица се чака президентът Румен Радев да връчи втория изследователски мандат.

По закон той отива в ГЕРБ, които незабавно ще върнат досието. Следва трети опит, при партия по желание на Радев.

*

Майката на скандалната полицайка, покровителствала Георги Семерджиев, се оплака: Искат да ни линчуват!

Симона не е била в колата на Георги Семерджиев и двамата не са любовници, това твърди Бистра Радева - майка на полицайката Симона Радева.

" Заплашват ни с ликвидиране! Опитах се да обясня истината, само че ни назовават проститутки и желаят да ни убият. Симона не е била в джипа на Георги Семерджиев и не е негова държанка, както се твърди. Всичко ще стане ясно скоро, само че повече детайлности ще мога да кажа, откакто приключат следствените дейности ", декларира майката на 22-годишната полицайка от столичното Първо РПУ.

Оставиха в ареста доведения брат на Семерджиев

Софийският областен съд остави за непрекъснато в ареста Николай Огнянов, за който се твърди, че е доведен брат на Георги Семерджиев, упрекнат за тежката злополука от 5 юли в София, при която починаха две млади дами. Определението на съда може да се апелира.

След подаден сигнал на тел. 112, на 8 юли Огнянов е спрян от полицейски патрул в столицата, до момента в който ръководи автомобил след приложимост на алкохол и съществуване в кръвта на над три промила. Прокуратурата настоя пред съда за непрекъснатото му задържане. 

Ясен Тодоров: Имахме проблем да вземем кръвна проба от Семерджиев

„ Имахме физически проблем да вземем кръвна проба от лицето Георги Семерджиев, упрекнат за тежката злополука на бул. „ Черни връх в София “. В арестното помещение лекарите не съумяха да му вземат кръв “. Това разкри в предаването „ 120 минути “ по БТВ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа.

Той прикани за промени в Наказателния кодекс, които да облекчат работата на проверяващите в такива случаи.



Апелативният прокурор на Варна бе определен за член на Висш съдебен съвет

Общото заседание на прокурорите избра и четвъртия си представител в новия състав на Висшия правосъден съвет.

При второто гласоподаване най-вече гласове получи апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.Гласували са 952 от имащите право на глас 1538 прокурори. Общият брой на подадените действителни гласове е 918 броя, като са регистрирани 3 недействителни бюлетини – 2 от електронното гласоподаване и 1 хартиена бюлетина.

***

Заведоха кон на дискотека в Смолян

Мъж нахлу с кон в смолянска дискотека. Охраната го е спряла.

На карди, изпратени до редакцията на Novini.bg се вижда, че се води разгорещена полемика дали конят и ездачът могат да преминат през вратата. От записа се вижда още, че ездачът пада от коня при опит да се разправя с личния състав на заведението, Конят пък побягва към улицата.

**
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР